Bombus Protein 30 % vítězem potravinového testu. Nejvíce proteinu a nejméně cukru!
Proteinové tyčinky jsou v kurzu! Doplňují naše jídelníčky, a to zejména díky vyššímu obsahu bílkovin. Blesk zveřejnil 4. února 2022 svůj spotřebitelský test, ve kterém testoval právě proteinové tyčinky dostupné na trhu. Celkem bylo otestováno 9 čokoládových tyčinek, a to v laboratoři Eurofins a v laboratoři senzorické analýzy VŠCHT Praha. Bombus Protein 30 % se stal vítězem!
„Množství bílkovin patří k vyšším, a navíc má jedno z nejnižších množství nasycených mastných kyselin a nejnižší množství cukru. Aminokyselinové skóre patří k vyšším.“
Celkové hodnocení, obrázek – Test proteinových tyčinek, zdroj: Blesk (CZECH NEWS CENTER a.s). V testu je zvoleno několik kritérií testování, prvním z nich byl obsah proteinů na 100g tyčinky. Průměry se pohybovali kolem 26 g bílkoviny na 100 g produktu, Bombus PROTEIN 30 % zvítězil s obsahem 33,6 g / 100 g. Vítězem se tyčinka stala také ve dvou dalších kritériích, a to v nejnižším množství nasycených mastných kyselin a také v nejnižším množství cukrů v tyčince, které je pouze 2,47 g, což bylo opravdu výrazně méně oproti všem konkurentům. V porovnávání aminokyselinového skóre se PROTEIN 30 % dostal na hodnotu 128, což je v rozmezí 113-138 všech testovaných tyčinek velmi slušný výsledek. Obdobně si tyčinka vedla také v senzorickém hodnocení, kde bylo pozitivně hodnoceny zejména to, že má tyčinka více vrstev.
Celý test najdete zde: Spotřebitelský test proteinových tyčinek